Pečwork.cz – úvodní stránka se vším, co chcete ukázat

Pečwork.cz – úvodní stránka se vším, co chcete ukázat

Když si u nás Katka Nerušilová chtěla založit svůj receptový blog, naskytla se nám tím dobrá příležitost vyzkoušet si, jak na JuicyFoliu dokážeme pracovat s úvodní stránkou webu a kolik informací na ní můžeme zobrazit, aby zároveň nebyla zbytečně přeplácaná.

Katka na svém webu totiž chtěla zobrazit jen pár základních věcí. Jednak blog, který by obsahoval jednotlivé její recepty, pak stručnou stránku o ní a jejích kulinářských zálibách, a nakonec i nějaký ten odkaz na Katčin Instagram.

A právě to jsme se rozhodli stručně vyobrazit už na samotné úvodní stránce, což je dobré nejen pro přehlednost webu, ale navíc i pro jeho lepší optimalizaci v internetových vyhledávačích.

Logo a ilustrovaná grafika webu Pečwork.cz

Úvodní stránce Katčina webu Pečwork.cz jsme dodali postranní lištu, na kterou se efektivně a přehledně vešel jak stručný úvodní text o ní, tak i speciální náhled do jejího Instagramu (o kterém jsme na našem blogu psali už dříve), a k tomu navíc i klasické sociální ikonky.

Hlavní prostor úvodní straně byl však věnován automaticky generovanému přehledu nejnovějších tří novinek z Katčina blogu, který se s každým dalším článkem vždy sám aktualizoval bez nutnosti jakéhokoliv zásahu uživatele.

Zbytek webu už pak byla brnkačka. Zatímco v záložce Blog můžete najít přehled veškerých Katčiných receptů, ve vedlejší kolonce Recepty už je každá z těchto novinek pro lepší přehlednost rozdělena podle jejich tagů, a to konkrétně na recepty sladké a slané. Nakonec už pak zbývá jen záložka O mně, kde se Katka více rozepsala o své vášni k vaření a dalším koníčkům.

Obsah na úvodní stránce Pečwork.cz

Pro Katku připadaly v úvahu dvě varianty tarifů a nakonec se rozhodla pro kombinaci tarifu Pro s jednorázovým poplatkem za sestavení grafiky na míru. Kromě zpracování požadované grafické podoby jsme zařídili i čtyři ilustrace, které se v záhlaví webu podle ročních období vyměňují každého čtvrt roku.

První rok tak se se vším všudy vyšel asi na 15 000 Kč, cena dalších už bude závislá na tom, jestli si Katka vystačí s tarifem Pro anebo bude mít zájem o další služby v tarifu Business.