JiriParizek.cz - profi web profi fotografa

JiriParizek.cz - profi web profi fotografa

Jirka Pařízek je velmi šikovný fotograf, který se nám ozval s tím, že by pro své fotky potřeboval nový portfolio web: jednoduchý, brutálně minimalistický a přehledný. Zkrátka aby měl všechno to, na co se specializujeme. A tak jsme z toho pochopitelně měli velkou radost.

 

Jirka měl naprosto přesnou představu o tom, co chce. Jeho návrh byl navíc shodou okolností strukturován velmi podobně jako náš design FullTopStep-02, který jsme v tu dobu zrovna dokončovali. Jirkovi se základ tohoto designu líbil a na nás už tak zbývalo jen doplnit pár drobností, aby si Jirka mohl udělat demo, které si bude moct nechat nastavit přesně podle sebe.

JiriParizek.com

Hlavní mantrou zadání byla jednoduchost bez kudrlinek. Jirka chtěl především co největší fotky, s jednoduchým technickým písmem pro obsah. Hlavní zájem měl na přichycení webu k levé straně, nikoli na prostředek, jak se dnes nejčastěji dělá. K tomu ještě doladit blog, ve kterém stačí přehled nových příspěvků sestavit pouze z nadpisu a širokého anotačního obrázku, který by pak vedl na zbylý text, a dodat velké ilustrace do textů.

Jelikož byl Jirka momentálně bez portfolia a blížilo se datum otevření jeho nové výstavy, bylo třeba dát web do kupy co nejdřív. A to se taky během jednoho dne i povedlo. Zatímco si Jirka hrál se svým demem, doplňoval obsah a zkoušel, co se mu líbí a co ne, technické dolaďování z naší strany už bylo otázkou jenom několika malých zásahů. Pak už stačilo jen aktivovat plnou verzi, propojit nové portfolio s Jirkovou vlastní doménou a nový web JiriParizek.com byl hotov. Přesně tak, jak si ho Jirka přál.