Zvolte si vlastní blogový obrázek pro sdílení na Facebooku

Zvolte si vlastní blogový obrázek pro sdílení na Facebooku

Tomu, aby odkazy na příspěvky z vašeho blogu sdílené na Facebooku upoutaly co nejvíce čtenářů, jsme se na našem blogu věnovali už několikrát. Například nástroj Debug vám pomůže aktualizovat data vašeho příspěvku pro sdílení na Facebooku, když jste něco na webu změnili mezi tím, co už jednou sdílen byl. Sám Facebook přitom nabízí i možnost, jak si obrázek či popis náhledu vašeho článku zeditovat přímo při jeho sdílení (což je funkce dostupná v rámci Facebooku Business).

Pokud ale chcete mít jistotu, že se váš článek bude zobrazovat se „správným“ úvodním obrázkem (a popiskem pod ním), i když ho sdílí kdokoliv jiný, pak už se situace trochu komplikuje. V nové funkci JuicyFolia jsme však přišli s univerzálním řešením: prostě si k vašemu článku nahrajte speciální obrázek přímo pro sociální sítě.

Nahrání náhledového obrázku pro sociální sítě v administraci

V editaci vašich blogových příspěvků nyní pod možností Obrázek najdete i možnost Náhledový obrázek pro sociální sítě. Jeho využití samozřejmě není povinné, pokud k němu ale obrázek nahrajete, pak se bude zobrazovat, pokud daný článek kdokoliv nasdílí na Facebooku, Twitteru anebo jiných sociálních sítích.

K čemu je to ale dobré? Nahráním vlastního sociálního obrázku si můžete zajistit jistý vizuální „úzus“ vašich článků na sociálních sítích, aby byly hned lehce rozpoznatelné a jejich titulní obrázky nebyly závislé na tom, kdo je zrovna sdílí.

Nadpis a anotační obrázek blogového příspěvku

Sdílení článku se sociálním obrázkem na Facebooku

Tento sociální anotační obrázek si navíc můžete skrze libovolný grafický editor obohatit popiskem či názvem článku, který ve vašem blogu do obrázku normálně nezasahuje, či ho jinak vizuálně zkrášlit.