Využívejte jemné vzorce pro originální vzhled vašeho webu

Využívejte jemné vzorce pro originální vzhled vašeho webu

Webová portfolia nejlépe fungují, pokud jsou jednoduchá a minimalistická, aby neodváděla pozornost od vámi prezentovaných fotek, o které by mělo jít především. Pokud však chcete, aby váš web zůstal minimalistický, ale zároveň se nespokojíte jen s jednobarevným pozadím, máme pro vás kompromis.

Web SubtlePatterns.com nabízí širokou paletu jednoduchých, ale zároveň poutavých vzorců, které si můžete zdarma stáhnout a použít například pro pozadí vašeho webu. Tyto stránky obsahují možnost vyhledávání konkrétních vzorců prostřednictvím klíčových slov a rovněž možnost vidět jednotlivé vzorce v akci díky tlačítku preview.

Stáhněte si obrázkový vzor ze Subtle Patterns

Až si vyberete svůj vzorec, můžete si ho legálně a zdarma stáhnout kliknutím na tlačítko download, načež se do vašeho počítače stáhne zipový soubor (ten otevřete například prostřednictvím programů 7-Zip nebo WinRAR).

Stažený obrázek pak můžete nahrát přímo do administrace vašeho webu v záložce Nastavení buďto pod Pozadí webu nebo jako Obsah webu.

Upozorňujeme však, že pokud si obrázkový vzorec nastavíte jako pozadí obsahu, je třeba tento vzhled dobře skloubit s vašimi případnými ptychy, které využívají jednobarevné ohraničení (mezery) mezi obrázky, což ve spojení s obrázkovým vzorcem nemusí vypadat úplně nejlépe. Tyto ohraničení však při sestavování ptychů zároveň lze i úplně vyrušit.