Využití Google Authorship

Využití Google Authorship

V létě 2014 se společnost Google bohužel rozhodla přestat podporovat službu Autorship, kterou už tedy nyní nelze dále využívat.

 

Pokud máte založený profil na sociální síti Google+
(a pokud nemáte, měli byste o tom vážně zauvažovat), můžete jednotlivé články ze svého webu s tímto profilem propojit a při jejich vyhledávání na Google se prezentovat jako jejich autor.

To vašemu obsahu dodá na prestiži a jedinečnosti spojené s vaším jménem. Než se ale podrobně podíváme na dva způsoby, kterými lze Google Authorship nastavit, řekněme si nejdříve, co je třeba mít dopředu připravené.

Vyhledávání Google

Zejména je třeba, abyste svůj Google+ profil udržovali a průběžně na něm vyvíjeli nějakou aktivitu. Na svém Google+ profilu pak musíte vystupovat pod svým pravým jménem (které se shoduje s tím na vašem webu) a s vaší skutečnou fotkou, nikoliv fiktivním avatarem. Nyní už ale k samotnému propojení, které lze provést dvěma způsoby.

Ověření e-mailu

Pokud máte svůj kontaktní e-mail na stejné doméně jako váš web (například me@michalsobel.com a michalsobel.com), stačí navštívit tento odkaz, kde jednoduše potvrdíte svůj kontaktní e-mail, který máte uvedený jak na svém webu, tak i Google+ profilu.

Profil Google+

Odkazové propojení

Pokud nemáte svůj e-mail na stejné doméně, využijte metodu číslo dvě. V záložce Nastavení -> Sociální sítě a propojení administrace JuicyFolia vložte odkaz na váš Google+ profil v podobě [url_profilu]?rel=author, kde url profilu je kód vašeho profilu na Google+.

 

Více o tom, jak svůj web propojit s vašimi sociálními profily, si můžete přečíst v tomto přehleduV sekci Odkazy na vašem Google+ profilu pak v kolonce Kam přispívám vyberete možnost Přidat vlastní odkaz, kde zadáte url svého webu.

Vložení speciálního Google+ odkazu

Pokud si jedním z těchto postupů potvrdíte autorství vašeho obsahu na Googlu, vaše články budou při vyhledávání na Google zobrazovány přednostně a s odkazem na váš Google+ profil jakožto na jejich autora.