Vložení obrázku z galerie do příspěvku

Vložení obrázku z galerie do příspěvku

Pokud si na svém portfolio webu vedete vlastní blog nebo vytváříte jiný textový obsah, který chcete obohatit obrázky z vaší galerie, jde takový obrázek do textového příspěvku vložit velmi snadným způsobem, na který se můžete podívat  v následujícím videu:

Po jeho vložení pak lze tento obrázek dále nejrůzněji upravovat pod kolonkou EDIT <img> v textovém ovládacím panelu vašeho příspěvku. Zde můžete zadat přesné rozměry obrázku, jeho odsazení od textu nebo jeho rámeček. Pokud tento obrázek zároveň už ze své pozice v galerii nemá nastavený titulek a popisek, doporučujeme vám ho zde doplnit. velmi to vašemu webu pomůže z hlediska jeho optimalizace pro internetové vyhledávače.

Pokud chcete do textu vložit obrázek, který v galerii nemáte, stačí si vytvořit v portfoliu složku, která nebude na webu vidět, do této složky vložit galerii (a nebo víc, třeba pro každý blogový příspěvek jednu) a z této galerie potom obrázky vkládat. Nikdo je tak neuvidí, mohou být zcela jiné než na vašem webu.

Nastavení obrázku v příspěvku

Tip na závěr: pokud obrázek nahrajete takto do systému, můžete ho prostřednictvím funkce Vyměnit i snado nahradit jiným. Když zároveň nahrávaný soubor pojme­nujete stejně jako ten původní (v administraci stačí najet myší na obrázek a počkat, až se objeví název), změní se i v textových stránkách.

 

Pozor! Pokud nahrajete obrázek s jiným (novým) jménem, zmizí vám z textu a budete jej muset vložit znovu.