Upozorněte Seznam na váš nový web

Upozorněte Seznam na váš nový web

Když si zakládáte nové webové stránky, je dobré na ně upozornit i různé webové vyhledávače. Jistě, ony si ho časem všimnou samy, čím dřív jim o vašem novém projektu ale dáte vědět, tím rychleji se vám na něj také pohrnou noví návštěvníci.

O tom, jak odkaz na váš web vložit do katalogu vyhledávače Google, jsme psali už v tomto našem starším článku. A skoro stejně to přitom funguje i u největšího českého vyhledávače Seznam.cz, kde stačí navštívit stránku Seznam odkazy a v pravém horním rohu kliknout na Přidat odkaz.

Upozorněte Seznam na váš nový web

Pokud byste však váš web chtěli vložit do konkrétní rubriky, nejdřív tuto rubriku zvolte (například Cestování, Sport nebo zdraví) a na ikonku Přidat odkaz klikněte až poté. V dalším kroku pak můžete upravit název či popis vašeho webu tak, jak se bude ve vyhledávání na Seznamu objevovat, a k tomu třeba přidat i váš kontaktní e-mail.

Tuto funkci přitom můžete použít nejen pro přidání nové stránky, ale třeba i pro její aktualizaci. Pokud máte na webu třeba nový design a znovu váš odkaz do Seznamu vložíte, ve vyhledávači se u vašeho webu aktualizuje jeho náhledový obrázek.

Proč se můj web nezobrazuje v Google vyhledávači?