Statistiky webu bez vašich návštěv

Statistiky webu bez vašich návštěv

Na našem blogu máme hned několik článků zaměřující se na monitorování webové návštěvnosti skrze službu Google Analytics. A přestože tato služba nabízí opravdu přesné a rozmanité statistiky o vaší návštěvnosti, pořád je tu jeden potenciální háček. Jak totiž z těchto statistik vyčlenit vaše vlastní rejdění po webu?

Pokud totiž vaše portfolio aktualizujete – například napsáním nového blogu či přidáváním nové galerie – návštěvnost se tím sice logicky navýší, zároveň už ale nejde tak úplně snadno rozeznat, která data se vztahují k novým návštěvníkům a která k vám.

Funkce Google Analytics ale naštěstí nabízí možnost vyčlenit ze statistik konkrétní IP adresy, a to třeba i tu vaši. Jak tedy na to?

V Google Analytics klikněte na „Správce“

Na úvodní straně vašeho Google Analytics klikněte na odkaz Správce v levém dolním rohu.

Zvolte „Všechny filtry“

Přidejte nový filtr

Na další stránce zvolte možnost Všechny filtry  a poté +Přidat filtr.

Zvolte IP adresu, kterou chcete vyřadit z analýzy návštěvnosti

Zde zadejte libovolný název nového filtru (například „moje IP“), jako typ filtru zvolte Předdefinované a v následujících tří možnostech vyberte vyloučit, provoz z IP adres a které se rovnají.

Pod to pak zadejte požadovanou IP adresu. Pokud jde o adresu počítače, ze kterého pracujete, jeho IP najdete například na webu MojeIP.cz.

Nová IP adresa byla úspěšně přidána

Hotovo. Návštěvnost z počítače s danou IP adresou se ve statistikách návštěvnosti vašeho webu odteď už nebudou započítávat. Zároveň pak není problém stejným postupem přidat i IP adresy další.