Správa blogových novinek

Správa blogových novinek

Pokud si na svém webu povedete blog, jistě se rádi dozvíte, co všechno správa blogových novinek na JuicyFoliu nabízí. Po sepsání samotného blogového příspěvku, o kterém se více dovíte v následujícím videu, následuje správa dalších nastavení.

Jednotlivá nastavení

Pod kolonkou obrázek lze pro příspěvek nastavit jeho anotační obrázek (nesmí být větší než 16 MB). Do popisu pak přidejte krátkou větu popisující váš příspěvek - nekopírujte sem však už existující text ze samotné novinky. Originální text v popisku vašemu příspěvku značně pomůže při viditelnosti pro internetové vyhledávače.

Správa blogového textu

Skrze tagy můžete své příspěvky dělit do různých kategorií (vždy oddělte čárkou). Klíčová slova, stejně jako popis, jsou pak opět důležitá pro optimalizaci pro vyhledávače. O tom si více můžete přečíst v přehledu základního nastavení pro SEO.

Datum zveřejnění můžete zadat libovolné a tím si vydání svých příspěvků naplánovat dopředu. Dále můžete svůj text například zneaktivnit nebo si nastavit, zda-li ho na vašem blogu zobrazovat celý, či jen s úvodním textem a odka­zem na rozbalení. Váš příspěvek můžete mít rovněž uložený jako koncept, než se rozhodnete pustit ho do světa.

Správa blogových nastavení

Sekundární úpravy

Pak už zbývají jen možnosti změnit kontrolní kód v adrese a aktualizování URL. Pokud máte svůj příspěvek uložený jako koncept, je mu v jeho URL přidělení speciální kontrolní kód, aby nebylo možné se k němu bez znalosti tohoto kódu dostat. S pomocí zaškrtnutí změny kontrolního kódu pak tento kód můžete změnit a váš příspěvek tak například znepřístupnit těm, komu jste na něj poslali původní odkaz.

Aktualizaci URL adresy můžete využít v případě, že jste změnili název příspěvku, kterému chcete přizpůsobit i jeho URL adresu.