Proč využívat více domén pro váš web?

Proč využívat více domén pro váš web?

Nabídka vlastní domény k vašemu portfoliu je samo­zřejmostí prakticky pro každou webovou službu. Na JuicyFoliu však jdeme ještě o krok dál. Na váš web totiž nemusí vést doména jenom jedna. K čemu ale vůbec je mít k jednomu webu více domén?

Vlastnění více domén k jednomu webu má hned několik využití. Například pokud je znění vaší domény náchylné ke zkomolení či podobným interpretacím, druhou či třetí doménou podobného znění si můžete zajistit, že vás daný zákazník vždycky najde. Proto například domény storyofshot.cz/.comstoryoftheshot.cz/.com vedou na jeden a tentýž web.

Druhým využitím pro více než jednu doménu může být to, pokud chcete, aby měla svou vlastní doménu konkrétní podstránka vašeho portfolia. Například pan Jan Kováč využívá svůj web jankovac.cz nejen jako osobní fotografické portfolio, ale vedle toho i k propagaci svých fotokurzů pro začínající i pokročilé fotografy v Ostravě. Z toho důvodu pak podstránka jeho webu jankovac.cz/fotokurzy má i svou vlastní doménu fotokurzy-ostrava.cz.

Doména vedoucí na podstránku

Třetí možnost využití vícero domén je ta, pokud chcete obsah svého webu nabídnout ve více jazycích. Můžete tak svůj web mít například s doménou .cz i .com a  mít na nich stejný obsah ve dvou různých jazykových verzích.

Krása této funkce zároveň tkví v tom, že pro dvojjazyčné portfolio si nemusíte zakládat dva weby, pouze dvě domény. Na vašem webu jen stačí mít každý váš článek, stránku nebo galerii v obou jazycích a my se postaráme o to, aby se jednotlivé obsahové prvky zobrazovaly pouze v té správné jazykové verzi vašeho portfolia.

Jednotlivá výše zmíněná využití většího počtu domén můžete na JuicyFoliu uplatnit skrze náš program Nastavení+.