Proč se můj web nezobrazuje v Google vyhledávači?

Proč se můj web nezobrazuje v Google vyhledávači?

Na JuicyFoliu jste si založili nový web s vlastní doménou a jste připravení pustit ho do světa. Když to ale uděláte, zjistíte, že ho vlastně nejde pořádně dohledat. Proč tomu tak je a co se s tím dá dělat?

Vložení do vyhledávače

Že nemůžete svůj web najít ve vyhledávání Google nemusí hned znamenat, že jste se dostali na jeho černou listinu. Googlu prostě jen trvá (zpravidla několik dnů či dokonce i týdnů), než nový web zařadí do svého vyhledávače. To jde ale naštěstí uspíšit.

Přidání webu do Google vyhledávače

Pomocí této funkce aplikace Webmaster tools můžete sami vložit odkaz na váš web do vyhledávače Google, po čemž stačí opsat požadovaný kód proti spambotům, a je hotovo. Vše pak urychlíte ještě víc, pokud svůj nový web přímo propojíte jak se samotnou aplikací Webmaster tools, tak například i s Google Analytics.

Upozorněte na svůj obsah

Už dříve jsme si psali o tom, že kvalitní obsah je klíčem ke všemu. Poutavý a originální obsah vašeho webu jednak přiláká mnoho návštěvníků a jednak i vyzdvihne pozici vašeho webu v internetových vyhledávačích. Pokud se na svém webu třeba rozhodnete vést si blog (což vám výrazně doporučujeme), je třeba se mu pravidelně věnovat a alespoň jednou za pár týdnů ho aktualizovat. Ostatně jak nejlépe zviditelnit svůj projekt pro webové vyhledávače, o tom si můžete více přečíst v našem SEO úkolníčku.

Podobně jako u Googlu můžete odkaz na váš web vložit i do českého vyhledávače Seznam.cz:

Upozorněte Seznam na váš nový web