Práce s obsahem v JuicyFoliu

Práce s obsahem v JuicyFoliu

Jak do administrace vašeho portfolia na JuicyFoliu nahrát fotky, vkládat videa anebo pracovat s textem? To a ještě mnohem více se dozvíte v naší následné sérii praktických pomocných videí.

 

Nahrávání obrázků

Obrázky do galerie můžete ze svého počítače nahrávat buďto skrze tlačítko Přidat soubory nebo pomocí přetáhnutí obrázků z vaší složky kurzorem myši.

Vložení videa

Když do své galerie vložíte odkaz na video buďto z YouTube nebo Vimea, JuicyFolio automaticky vygeneruje název a popis z jeho zdroje.

Vložení textu do galerie

Když potřebujete obohatit galerii o větší textový blok či doplnit odkazy nebo komentáře k realizaci, stačí z horního menu v administraci vybrat Přidat text a snadno tak vložit textový blok, se kterým můžete pracovat stejně jako s obrázky. Můžete jej přesunout, zakázat, doplnit o odkazy nebo o další HTML obsah.

Vložení popisu galerie

Chcete si o svých obrázcích něco napsat? Žádný problém! Ke své galerii můžete jednoduše přidat i popis. Ten ovšem funguje jen u některých designů.

Vytvoření klikacího odkazu v textu

Do jednotlivých textů na vašem portfolio webu můžete snadno vkládat i nejrůznější klikatelné odkazy.

Vkládání obrázku do příspěvku

Toto video vám ukáže, jak můžete snadno přidat obrázek (a změnit jeho velikost) z galerie do jakéhokoliv textového příspěvku na vašem portfolio webu.

Výměna obrázku

Pokud chcete obrázek v galerii nahradit jiným, nemusíte ho složitě mazat a znovu nahrávat. Takový obrázek stačí jednoduše přenahrát, čímž si zajistíte i zachování názvu a popisu původního obrázku. Pokud původní obrázek navíc už například používáte v blogu nebo jiné textové stránce, je třeba, aby měl nový obrázek stejné jméno, aby ho původní kód v dané textové stránce mohl najít.

Jednorázové seřazení obrázků v galerii

Pokud je pro vás během nahrávání fotek do galerie klíčové i jejich výsledné pořadí, můžete si ho rovnou snadno nastavit, abyste pak s fotkami už nemuseli škatulkovat zpětně.

Nezapomeňte se také podívat na naši sérii pomocných videí pro základní orientaci v administraci JuicyFolia a pro více užitečných tipů a triků.