Optimalizace pro vyhledávače skrze obsah

Optimalizace pro vyhledávače skrze obsah

Chcete-li, aby se obsah na vašem webu dočkal nejen dobré pozice ve vyhledávání, ale aby se k vám i vraceli návštěvníci a váš obsah sdíleli s kamarády, stačí se držet jediné prosté rady. Váš obsah musí být kvalitní. Tedy čtivý, originální a gramaticky i stylisticky čistý. Podaří-li se vám přijít s obsahem, který bude zajímavý a poutavý, čtenáři se k vám pohrnou takříkajíc sami od sebe a i viditelnost vašeho obsahu ve vyhledávačích se tím podstatně zvýší.

Pravidelná dávka kvalitního obsahu

Pokud si na webu povedete kupříkladu blog, nezapomeňte ho udržovat a pravidelně do něj přidávat nové příspěvky. Nemá cenu naládovat vaše stránky pěti články za sebou, zkuste si jejich vydání naopak rozložit na více dní či třeba i týdnů (systém JuicyFolio v tomto ohledu nabízí možnost automatického naplánování publikace do budoucna).

Optimalizace pomocí obsahu

Inspirací pro poutavý obsah pro vás mohou být například weby StoryOfShot.com nebo MichalSobel.com. V žádném případě však na váš web nekopírujte obsah, který existuje už jinde na internetu.

Finální dokrášlení

Důležité jsou rovněž stručné popisky obrázků. Pokud vkládáte obrázek do příspěvku, lze u něj vyplnit krátký popis (do 150 znaků) přímo během jeho vkládání. Další užitečný popis pak lze zároveň využívat už v samotných názvech vašich obrázků. Když navíc nahráváte obrázek do galerie, doporučujeme vám vyplnit jeho titulek i popis.

Ukázka blogu

U obrázků v galerii se však tyto popisky budou přímo zobrazovat. Pokud je tedy budete chtít skrýt, lze toho docílit v nastavení vašeho portfolia. Když do svého příspěvku rovněž vkládáte textový odkaz, dobře si rozmyslete, jaká část textu bude tento odkaz reprezentovat. I tuto informaci totiž internetové vyhledávače přebírají.