Kontaktní formuláře pro váš web

Kontaktní formuláře pro váš web

Kontaktní formuláře jsou velmi užitečná věc. O tom jsme si psali už v našem článku o kontaktní stránce pro váš web. Formuláře na stránkách ale přitom lze využít ještě lépe a s jejich pomocí se tak ještě více přiblížit svým zákazníkům a představit jim více příkladů z vaší práce.

O tom, jak praktické pro vás může být psaní vlastního blogu, jsme psali už několikrát. Jak ale vaše čtenáře upozorňovat na nové blogové příspěvky? Vedle propagace na sociálních sítích můžete na blog přidat (například na konec každého příspěvku) právě kontaktní formulář nebo formulář pro sběr e-mailů, skrze nějž vám vaši čtenáři mohou zaslat žádost o upozornění na každý nový příspěvek.

Možná si říkáte, že přesně tohle dělá už webové RSS a rozhodně byste měli pravdu. Problém je ale v tom, že RSS už dnes skoro nikdo nepoužívá a kontaktní formuláře tuto službu navíc dokáží nabídnout s daleko osobnějším přístupem a zároveň i s možností hlubší propagace další vaší práce či sociálních profilů.

Instantní odpověď zákazníkům odebírajícím váš odkaz

Tady se totiž dostáváme k důvodu, proč kontaktní formuláře tímto způsobem využívat. Jakmile vám přijde e-mail z formuláře na webu například od zákazníka, který chce odebírat vaše nové příspěvky, na tento e-mail mu obratem odpovězte. Tím jednak docílíte bližšího kontaktu s vašimi zákazníky a jednak můžete do této odpovědi přihodit například vaše profily na sociálních sítích nebo další zajímavé články z vašeho webu (viz obrázek výše).

 

Odpovědi na e-maily zákazníků z formulářů můžete vytvářet buďto automatickým rozesíláním předem napsané zprávy, o čemž si více můžete přečíst zde, anebo individuální komunikací s každým z nich. Totéž platí i pro ty e-maily, kterými pak své čtenáře budete upozorňovat na nový přírůstek do vašeho blogu.

 

Kontaktní formuláře nebo formulář pro sběr mailů (ale i úplně jiné formuláře) vám pro váš web rádi připravíme zcela zdarma v rámci JuicyFolio programu Nastavení+.