Jak vložit mapu Google na svou stránku

Jak vložit mapu Google na svou stránku

V našem článku o přípravě kontaktní stránky jsme si psali

o možnosti vložit na váš web mapu vedoucí k vašemu studiu či jinému zázemí, o kterém by vaši zákazníci měli vědět. Jak ale tuto mapu na váš web dostat? Pomocí Map Google.

Na Mapách Google najděte vámi požadovanou adresu. V našem příkladu použijeme ikonický brněnský hrad Špilberk s adresou Špilberk 210/1 662 24 Brno.

Využití Map Google

Vložení kódu mapy

Až na Mapách Google najdete onu svou požadovanou adresu, v levé horní části obrazovky klikněte na ikonku­Nabídky a vyberte možnost Sdílet nebo vložit mapu, přičemž si lze navolit i vlastní velikost mapy (doporučujeme střední či velkou velikost), se kterou si můžete i sami pohrát. Šířka této mapy by však neměla přesahovat 966 pixelů.

Vložení Google mapy na váš web

V nově naskočeném okně zvolte Vložit mapu a poté zkopírujte daný kód a vložte ho do Úpravy HTML zdroje vaší stránky či vašeho příspěvku. Aby se vám mapa zobrazovala hezky uprostřed stránky, můžete jí vložit

do tagu <p align="center"></p>. Pokud byste se samotným vkládáním měli jakékoliv potíže nebo byste se chtěli na cokoliv zeptat, neváhejte kontaktovat naši zákaznickou podporu.