Jak převést doménu k JuicyFoliu?

Jak převést doménu k JuicyFoliu?

Máte doménu vašeho webu zařízenou u externího poskytovatele a chcete ji převést k nám? V tomto článku si můžete přečíst, jak na to. Samotný převod jednotlivých domén k nám jakožto k novému registrátorovi je zcela zdarma, v rámci každého převodu ale doménu vždy automaticky prodloužíme o další rok za sazbu dle našeho ceníku (která je stejná  i pro prodloužení na roky následující). Výjimkou je náš balíček Nastavení+, který prodloužení jedné domény již zahrnuje v ceně.

Pro samotný převod vaší domény nejdříve kontaktujte naši zákaznickou podporu nebo uveďte váš zájem o převedení domény při samotné objednávce služeb (po kliknutí na tlačítko upgrade z vaší administrace).

Převod české domény

Abyste si doménu .CZ mohli převést, musíte získat její autorizační kód, který vám autorizaci převodu umožní. Tento kód můžete nalézt zpravidla buďto v administračním rozhraní domény u vašeho registrátora (záleží ale na daném registrátorovi), nebo na žádost u jeho technické podpory. Pokud se vám ale nepodaří získat kód pro transfer na vlastní pěst, můžete využít formulář pro získání autorizačního kódu na stránkách NIC.cz (zde vyplňte vaši doménu bez www. do políčka „Identifikátor“), po jehož vyplnění vám bude na mailovou adresu uvedenou u registrace domény autorizační kód zaslán.

 

Pokud by se vám ale náhodou nepodařilo váš autorizační kód získat ani po splnění těchto kroků, kontaktujte naši zákaznickou podporu a my vám rádi pomůžeme.

Převod domény k JuicyFoliu

Až budete autorizační kód mít, pošlete nám jej a my se postaráme o převod vaší domény. Nejpozději za nějakých 24-48 hodin po dokončení převodu (většinou je to ale rychleji) by pak vaše doména měla ukazovat na naše servery.

Převod zahraničních domén

U generických domén .COM, .EU, .NET, .ORG, .INFO, .NAME a .BIZ je postup podobný, má ale několik zádrhelů. Nelze pochopitelně využít formulář od NIC.cz a je tedy třeba zjistit váš autorizační kód jiným ze zbylých popsaných postupů (tedy v administraci domény nebo přímo od zákaznické podpory vašeho stávajícího registrátora).

 

Pozor na to, že nelze převádět doménu mladší šedesáti dnů nebo doménu, která je uzamčena proti převodu, což určuje případné nastavení, které je třeba odblokovat u vašeho původního registrátora domény. Po zaslání autorizačního hesla naší podpoře je pak třeba ještě autorizovat převod navštívením odkazu v e-mailu, který vám bude zaslán pro definitivní potvrzení operace.

Mohlo by vás zajímat