Jak přenést obsah ze starého webu na nový

Jak přenést obsah ze starého webu na nový

V jednom z našich předchozích článků jsme si psali o tom, jak lze jednoduše změnit design vašeho webu. Co ale udělat ve chvíli, kdy nový design už máte, ale potřebujete do něj takříkajíc „naházet" obsah z vašeho webu původního? Ani to není problém.

Pokud kontaktujete naši zákaznickou podporu a projevíte zájem o přenesení vašeho obsahu na nový web, pak vám blog, odkazy na textové stránky i původní rozdělení jednotlivých stránek rádi přeneseme z původního na váš nový web.

To jediné, co tak zbude na vás, je znovu si nahrát vaše původní obrázky do portfolia. Pokud si totiž své obrázky nahrajete na váš nový web tak jako byly nahrané na tom starém, objeví se na stejných místech - tedy například v  konkrétních blogových příspěvcích nebo na určitých podstránkách (nový web totiž bude čerpat tu část adres jednotlivých obrázků, které jsou shodné s jejich umístěním na webu původním).

Přitom není nutné, aby byly obrázky ve stejných galeriích, dokonce tyto galerie nemusí být ani veřejné (můžete je tedy mít schované mimo veřejné portfolio).

Převeďte svůj obsah takový, jaký byl

Podmínkou je pouze to, že soubory jednotlivých obrázků, které budete nahrávat z počítače, musí mít stejný název, jako když jste je nahrávali na web předchozí. Jinak k syn­chronizaci dojít nemůže a museli byste si nahradit fotky či ilustrace v textu ručně.

Obrázky samozřejmě můžete mazat nebo nahrazovat jinými, dokud ale máte onu možnost vkládat vaše obrázky z počítače do vlastních galerií místo rovnou do článků, zůstane vám jistota, že váš nový web může být obrázkově rozvržený úplně stejně jako ten starý, a to bez zbytečného vkládání jednotlivých obrázků do každého článku znova a zvlášť.

Pokud byste však vaše původní obrázky a fotky v počítači už náhodou neměli a nebyli byste tedy schopni je znovu nahrát, můžete si od nás vyžádat soubor s vašimi původními fotkami ze starého webu, který u nás máme pro podobné případy archivovaný.