Jak pojmenovat vaše fotky, než je nahrajete na web

Jak pojmenovat vaše fotky, než je nahrajete na web

V jednom z vůbec prvních článků na našem blogu jsme psali o tom, jak lze postoupit na vyšší pozice internetových vyhledávačů i skrze takové drobnosti, jakými jsou vyplňování popisků k vašim obrázkům v galeriích či vypisování klíčových slov pod vaše blogové příspěvky.
Cesta k lepší optimalizaci pro vyhledávače však může
začít ještě mnohem dříve, a to u samotného názvu fotky, kterou chcete na portfolio nahrát.

Řekněme, že níže zobrazený obrázek vám foťák do počítače hodí i s generickým názvem složeným ze změti slov a čísel, například dsc-2429.jpg. Pokud se však obrázek před nahráním do administrace JuicyFolia rozhodneme přejmenovat, můžeme k tomu rovnou využít klíčová slova, skrze která by vaši potenciální návštěvníci mohli podobné fotky na internetu vyhledávat, a tím se dostat na váš web.

Snowboarding na horách

Pokud tedy tuto fotku přejmenujeme například na snowboarding-na-horach (koncovku .jpg opisovat nemusíme, připojí se automaticky), bude tato fotka ve vyhledávačích hned o něco viditelnější. Vždy je přitom
třeba myslet na to, jaká slova budou internetoví uživatelé
k vyhledávání asi využívat, a tedy jaké aspekty na fotce vyzdvihnout. Zároveň je důležité psát názvy obrázků bez diakritiky a mezer - ty můžete nahradit pomlčkou (nikoliv podtržítkem).

A když takhle trefně pojmenujete rovnou všechny fotky na vašem portfoliu, budete zase o pořádný krok blíž k lepší optimalizaci vašeho webu pro internetové vyhledávače.