Jak odkazovat na jednotlivá média v galerii

Jak odkazovat na jednotlivá média v galerii

V článku o multimediálním využití vaší galerie jsme popisovali, že do galerie na vašem portfoliu můžete vedle obrázků vkládat i nejrůznější další prvky, od videí přes textové bloky až po kódy HTML, které vám umožní na vašem webu zobrazit například Google mapy. Co ale dělat tehdy, pokud na jednotlivé prvky ve vaší galerii potřebujete jednoduchý odkaz?

Pokud už máte vytvořenou svou galerii s jednotlivými multimediálními prvky v ní, celý postup je jednoduchý. Každé médium ve vaší galerii má v pravém horním rohu ikonku srdíčka (nebo zdvihnutého palce v rohu levém, záleží na designu), na kterou když najedete kurzorem, tak se vám nejen zobrazí možnost sdílet toto médium na různých sociálních sítích, ale také URL odkaz, který vede přímo na toto médium.

Takový odkaz pak už stačí jen zkopírovat a vyúžít podle vaší potřeby. Získat ho pak lze ještě i druhým způsobem, kdy se při procházení vaší galerie pohybujete pomocí mačkání šipky dolů na vaší klávesnici. Při každém takovém stisknutí se přesunete vždy k následujícímu médiu i s jeho unikátní URL adresou.