Jak na rezervační systém pro váš web?

Jak na rezervační systém pro váš web?

Živíte se focením, masážemi, stylingem nebo jinou činností, v rámci které potřebujete, aby se k vám mohli klienti jednoduše objednávat? Pak na vašem webu určitě využijete možnost rezervačního systému.

Služeb pro webové rezervační systémy je hned několik. Mezi české zprostředkovatele patří například Reservio nebo Reservanto, právě na které se v našem návodu budeme soustředit.

 

Na reservanto.cz kliknete na Založit účet.

V následujícím kroku vyplníte svoje údaje jako jméno, mail, heslo a zaměření. Dále pak i variantu služby, přičemž Reservanto lze pro neomezený počet rezervací a zákazníků využívat i zdarma.

Po provedení registrace se objevíte ve správě vašeho rezervačního systému. V levém panelu záložky Nastavení zde můžete spravovat provozovny, služby a prípadně i vaše zaměstnance (např. kosmetičky).

V kolonce Rezervační formulář si pak můžete nastavit formulář, který se vám bude zobrazovat na webu. Ve spodní straně této stránky najdete políčko s kódem. Až budete mít váš rezervační formulář hotový, kód nám pošlete a my ho vložíme na váš web.

Výsledný formulář na vašich stránkách pak může vypadat třeba takto.

Reservanto má ve své administraci zabudovaný pomocný tutorial a celá služba nabízí i podporu přes telefon či e-mail. Pokud si tedy s čímkoliv nebudete vědět rady, můžete se na zástupce Reservanta kdykoliv obrátit.