Hudba na fotografickém webu

Hudba na fotografickém webu

Před nějakou dobou se na internetových stránkách (například i fotografických portfoliích) začal objevovat trend hudby automaticky spouštěné při příchodu návštěvníka na stránku. Toto webové „zkrášlení“ (sic už drobně na ústupu) přitom ale představuje možná to vůbec nejhorší, co můžete na svůj web dát. A zvlášť pokud jste profesionální fotograf hledající nové zákazníky.

Většina uživatelů internetu totiž při svém webovém surfování buďto poslouchá hudbu vlastní, nebo chce mít záměrně ticho a klid (třeba zrovna dělá něco, co by v práci neměla). Hudba, která by se tedy rozezněla na vašem webu, by se buďto začala mísit s hudbou poslouchanou vaším návštěvníkem, anebo by narušila jeho vyžadované soutředění. Obě možnosti pak každopádně mají stejný efekt; takový návštěvník z vašeho webu nejspíš okamžitě odejde.

Pokud ale hudební doprovod na vašem webu skutečně chcete, jde to zařídit i méně násilnou formou. Vaši návštěv­níci si prostřednictvím viditelného tlačítka mohou na vašem webu například sami zvolit, zdali chtějí vámi nastavený hudební doprovod spustit. Pokud by vás taková možnost zaujala, můžete kontaktovat naši zákaznickou podporu a my se s vámi domluvíme na podrobnostech.

Tou nejjednodušší možností je však na váš web prostě vložit nějaké video s vámi vybranou hudbou, které bude pro návštěvníky jasně viditelné, a při jeho spuštění budou novou hudbu či jiný zvuk již očekávat.