Co umí jednotlivé grafické funkce vaší administrace?

Co umí jednotlivé grafické funkce vaší administrace?

Administrace JuicyFolia našim zákazníkům nabízí hned několik funkcí, skrze které si mohou vylepšit vzhled jejich portfolio webu. Tyto jednotlivé funkce najdete ve vaší administraci pod záložkou Nastavení. A co že vlastně každá z nich umí?

Logo a jméno

Název vašeho webu spojený s jeho originálním logem je základní kámen každého webu. V záložce Logo a jméno si můžete nastavit jak název vašeho webu, tak i typ a barvu jeho písma. Pokud byste si pak z našeho výběru písem nevybrali, další webové fonty lze získat na webu TypeKit.com.

Vaše logo se může zobrazovat buďto psanou formou, kterou jste si zvolili, anebo obrázkovým logem, které můžete nahrát z vašeho počítače. Tady je ale třeba dodržovat správné rozměry loga (na požádání vám můžeme zaslat optimální rozměry pro váš konkrétní design), a taky to, že pokud chcete nahrát své logo průhledné a bez pozadí, je třeba mít ho ve vašem počítači ve formátu PNG a s aktivovanou průhledností (jinak se vám za logo hodí standardní bílé pozadí).

Vrchní obrázek obsahu webu

Menu

Stejně jako s fontem loga si můžete hrát i s fontem a barvou textu vašeho menu, kde můžete nastavit i speciální bravu či typ zvýraznění aktivních (právě navštěvovaných) odkazů v menu, výšku menu od vašeho obsahu a jeho případnou horizontální pozici (záleží na konkrétním designu).

Pozadí webu

V této záložce si můžete zvolit, co se bude zobrazovat na pozadí vašeho webu - tedy buďto barva nebo vámi nahraný obrázek. Pokud vám nestačí pouhé jednolité barevné pozadí pro váš web, můžete na jeho místo nahrát například velký obrázek nebo třeba obrázkový vzorec (po nahrání obrázku lze nastavit, zda ho chcete roztáhnout či ho vertikálně nebo horizontálně opakovat).

Pokud se však rozhodnete si na pozadí vašeho webu skutečně nahrát obrázek, je třeba dát pozor, aby pak váš web nevypadal graficky zbytečně přeplácaně. Přece jen hlavní pozornost návštěvníků by měla vždy směřovat na vaši práci, kterou na svém webu prezentujete.

Obálka obsahu webu

Obálka obsahu

Možnost obálky obsahu vám umožní nahrát na váš web obrázek, který bude „obalovat" vršek obsahu vašeho webu. Například pokud byste chtěli vrchní část vašeho obsahu zkrášlit dodatečnou grafikou. V konkrétním příkladu webu JakNa.JuicyFolio.cz je obálkou obsahu onen dráček v pravém horním rohu.

Obsah webu

V obsahu webu můžete editovat jak různé složky pozadí vašeho obsahu, tak opět i typ a barvu písma. Tady je však třeba dát pozor na to, že váš web by měl obsahovat maximálně dva druhy písem, takže pokud už jste si vybrali rozdílné fonty pro logo i menu, pro samotný obsah webu byste měli zvolit jeden z nich, nikoliv font nový. Více o správné webové typografii si můžete přečíst v tomto článku.

Obsahu webu lze opět nastavit buďto barva nebo obrázek na pozadí. V případě obrázku pak lze na web nahrát i spodní a vrchní části obrázku, které by vaše pozadí hezky zacyklily (jako například na webu lusym.com). Navíc lze nastavit i odstup obsahu od zbytku webu (od vršku a od spodku) v pixelech.

Změna vzhledu jednotlivých stránek

Vedle těchto obecných nastavení si můžete individuálně změnit pozadí webu nebo obálky i v jednotlivých vašich stránkách, portfoliích nebo složkách.

Na dané stránce kliknete na Možnosti a poté na Pokročilé možnosti. Zde se vám pak naskytne možnost nahrát obrázkové pozadí stránky, pozadí obalu stránky, a/nebo barvu pozadí. Jakékoliv hodnoty, které zde nastavíte, pak budou viditelné pouze na této jedné stránce, takže pro každou můžete nastavit vzhled jiný. I zde je ale třeba myslet na to, že méně je někdy více a není třeba váš web graficky zbytečně překombinovávat.

Více možností pro nastavení vzhledu vašeho webu vám můžeme poskytnout v rámci balíčku Nastavení+ či, u náročnějších požadavků, designovém řešení na míru.