Co můžete a co nesmíte sdílet na Facebooku?

Co můžete a co nesmíte sdílet na Facebooku?

Co je pro Facebook škodlivý nebo urážlivý obsah? Kam až může uživatelská agrese zajít, než Facebook zakročí? Toto téma mělo až doteď poměrně širokou definici. Nyní však Facebook bouchl do stolu a přesně stanovil, co smíte a nesmíte na jeho stránkách sdílet.

Nahé fotky

Pokud jste například fotografové nebo ilustrátoři, nejvíce vás bude zajímat, jak je to na Facebooku s akty. Facebook na svých stránkách nedovoluje zveřejňování plně ukázaného pozadí či ňader, i když u nich je ta definice trochu volnější. Ňadro může být odhaleno, dokud není vidět bradavka, a například proti fotografiím kojící matky nehodlá Facebook zasahovat vůbec. U již zmíněného pozadí či ukázaných mužských nebo ženských pohlavních orgánů je však Facebook naopak velmi striktní.

Jak je to na Facebooku se sdílením aktů?

Vyjadřování

Zbytek restrikcí už je poměrně rutinních. Projevy nenávisti jsou přísně zakázané, pokud však tyto projevy nevyzýváte, neinformujete o jejich negativním vlivu či si je nedobíráte humornou formou, což Facebook dovoluje.

Zakázaný je samozřejmě jakýkoliv prodej drog v čele s marihuanou, prodej alkoholu a zbraní je však povolen (přece jen tato pravidla byla navržena primárně pro americkou společnost). Jakékoliv projevy nelegálních aktivit pak bude Facebookem pochopitelně hlásit patřičným úřadům.